Kuvantamistutkimukset ja suun terveystutkimus

Tutkimushoitajan käynnin jälkeen erillisenä ajankohtana tehdään ylävatsan magneettitutkimus, kaulavaltimoiden ultraäänitutkimus ja suun terveystutkimus. Tutkimukset järjestetään eri päivänä sen vuoksi, ettei tutkimuspäivän kesto veny liikaa. Tutkimusajankohdat sovitaan ensimmäisellä tutkimuskäynnillä tutkimushoitajan kanssa.

Ylävatsan magneettitutkimus

Magneettitutkimusta varten täytetään esitietolomake tutkimushoitajan käynnin yhteydessä, otathan täytetyn esitietolomakkeen mukaan kuvaukseen tullessasi.
Valmistautuminen: Magneettitutkimukseen voi valmistautua jättämällä korut ja kellon kotiin. Suosittelemme pukeutumaan vaatteisiin, joissa ei ole vetoketjuja tai muita metallisia osia.

Kesto noin 20 minuuttia. 

Tutkimuspaikka Oulun yliopistollisen sairaalan B-röntgen (lasten röntgen), sisäänkäynti LB, R-kerros

Kaulasuonten ultraäänitutkimus

Tutkimukseen voit valmistautua riisumalla kaulakorut ja riippuvat korvakorut valmiiksi pois. Lisäksi toivomme, että pukeudut mahdollisimman avokaulaiseen yläosaan. Kesto noin 15 minuuttia.

Tutkimuspaikka Oulun yliopistollisen sairaalan G-röntgen (Avohoitotalo)

Suun terveystutkimus

Tutkimuksen yhtenä osana on hammaslääkärin tekemä suun ja hampaiston terveystarkastus. Tutkimukseen kuuluu myös syljen eli suunesteen kerääminen. Suun terveydellä tiedetään olevan tärkeä merkitys yleisterveyteen.
Valmistautuminen: Ennen tutkimukseen tuloa sinun tulisi pidättäytyä syömisestä (myös purukumin pureskelu), tupakoinnista ja hampaiden harjauksesta 1 tunnin ajan.

Tutkimus ja sylkinäytteen keräys kestävät yhteensä noin 1 tunti 30 minuuttia.

Tutkimuspaikka Dentopolis